Tuotetiedot

Ensimmäinen Edellinen Tuote 2 / 2
Tuoteryhmä: Suunnittelu

2,990.00€

6594 PRO Optimi palvelupaketti

Tuotekoodi: 6594

6594 PRO Optimi palvelupaketti

PRO Optimi sähkö- & valosuunnittelu on palvelukokonaisuus.

Suunnittelu tapahtuu tyypillisesti suunnitteluammattilaisten yhteistyönä ja pääsuunnittelijan eli yleensä arkkitehdin johdolla. Rakennuttajaa kuullaan suunnittelun alussa ja työn edetessä aina tarpeen mukaan.

PRO Optimi -palvelupaketin tuottaminen edellyttää Optimi peruspaketin ostamista (verkkokaupan tuote nro 6593), joka sisältää tarvittavat vaiheet tiedostojen käsittelystä aloituskokoukseen ja luonnossuunnitteluun.

Varsinainen suunnittelutyö alkaa vasta näiden valmistelevien vaiheiden jälkeen erillisellä sähkösuunnittelukokouksella, johon sähkösuunnittelijalla on laadittuna lähtötietojen perusteella luonnos. Suunnitelmaa lähdetään yhteistyössä hiomaan eteenpäin erilaisten valaistusratkaisujen ja käytettävyyden vertailuilla. Usein pääsuunnittelija koordinoi prosessia ja kokouksia pidetään tarpeen mukaan. Lisäkokouksista aiheutuvat kustannukset laskutetaan erikseen, mutta suunnittelutyön päävaiheet eli tasokuvat, keskuskaaviot, tarvikelaskenta luetteloineen ja työohjeistus sisältyvät PRO Optimi pakettiin. Samoin pakettiin sisältyy kaikki suora yhteydenpito muihin suunnittelijoihin (LVI, Rak, Sisustus, Puutarha). 

Suunnittelutyön tuloksena syntynyt dokumentaatio toimitetaan tiedostoina pääsuunnittelijalle ja tarpeen ja sopimuksen mukaan suoraan kopiofirmalle.

Hyvällä suunnittelulla pyritään siihen, että muutoksia ei tarvitse tehdä rakentamisen edetessä. Mitä vaativampi kohde on, niin sen varmemmin tulee yleensä kuitenkin tarvetta päivittää suunnitelmaa. Suunnittelijan tehtäviin kuuluu myös toimia teknisenä tukena asennustöitä suorittavalle asentajalle. Pienet muutokset sisältyvät peruspakettiin ja isommista laskutetaan erikseen. Isommilla tarkoitetaan tässä sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat useampaan dokumenttiin.


Tilaustuote

Kpl: Tuotearvioinnit