Tuotetiedot

Tuote 1 / 4 Seuraava Viimeinen
Tuoteryhmä: Valaistuksen ohjaus

249.00€

5203 Perusmoduuli valaistukselle

Tuotekoodi: 5203

5203 Perusmoduuli valaistukselle

Valaistuksen ohjaukseen tarkoitettu relekortti. Kortilla on 3 kpl kahden releen kanavia. Yhteen ok-taloon tarvitaan keskimäärin 9...15 korttia.

Kortille syötetään 230V 10A:n johdonsuojalta. Perustoiminta valitaan DIP-kytkimellä jokaiselle kanavalle erikseen:

000 = askelrele (sysäsyrele). 

001 = valonsäätimen ohjaus. Säätimeksi sovelutvat kaikki switch-dim tai touch-dim -ominaisuudella varustetut valonsäätimet, joita on paljon eri valmistajilla, mm DALI-säätimistä löytyy tyypillisesti tämä toiminto.

010 = klassinen kruunukytkin. Ohjaa kahta valoa, joista A syttyy ensipainalluksella, B toisella ja molemmat sammuvat kolmannella painalluksella. Pitkä painallus sammuttaa valot myös.

011 = selektiivinen kruunukytkin. Poikkeaa edellisestä siten, että lyhyt painallus syttää ja sammuttaa A-valon, pitkä painalllus sytyttää ja sammuttaa B-valon.

100 = porrasvaloajastin. Painikkeen painallus sytyttää molemmat valot A ja B. Ajastin sammuttaa valon A noin 5 min ja valon B noin 6 min kuluttua viimeisestä painalluksesta.

101 = automaattivalo. Kortille kytketty läsnäolotunnistin sytyttää valon A ja painikkeella voi sytyttää valon B. Jos painiketta ei käytetä, niin valo A sammuu noin 5 min kuluttua viimeisestä liikehavainnosta. Jos painiketta käytetään, niin molemmat valot sammuvat noin tunnin kuluttua viimeisestä liikehavainnosta. Painikkeella voi myös sammuttaa valot.

110 = kaksoisysäysrele. Kumpikin kanavan puolisko voi toimia itsenäisenä askelreleenä (sysärinä) omalla painikkeella, jolloin korttia on mahdollista käyttää kaikkiaan kuuden eri valon sysäysreleenä.

Keskusohjaukset

Kortille voi tuoda kolme keskusohjausta tavallisilta painikkeilta ja nämä ohjaukset voi edelleen ketjuttaa seuraaville korteille periaatteessa rajattomasti. Kolme keskusohjausta ovat:

Kaikki OFF, jolloin kaikki kolme kanavaa ohjaavat molemmat releet auki.

Osa OFF, jolloin ne kanavat, joita ei ole estetty DIP-kytkimellä, ohjaavat molemmat relet auki.

Perusvalo ON, jolloin niiden kanavien, joiden on sallittu DIP-kytkimellä se tehdä, ohjaavat A-releen kiinni.

Älyohjausten lisääminen

Kortilla on 24V tuloliittimet jokaiselle kanavalle ja erikseen on- ja off -ohjauksille. Näihin liittimiin voi kytkeä minkä tahansa erillisen älytekniikan tuottamia ohjaussignaaleja. Esim ohjelmoitavalta logiikalta tai Arduino tms ohjaimilta.

Toinen mahdollisuus on käyttää kortteja alustana tulevaisuuden trendin mukaselle puheohjaukselle, kuten Apple HomeKit ja Google Alexa laitteilla ja Philips Hue -valaisimilla. Tässä tapauksessa ne kanvat, joihin tämä älyohjauslisätään, laitetaan dip-kytkimillä menemään aina keskusohjauksissa päälle ja estetään niiden katkeaminen osa-off -ohjauksessa. Näinon helposti mahdollista laajentaa älyohjausta vaiheittain tai siitä voi luopua yhtä helposti.

Katso tuotteen pdf esite-> Katso pdf esite


Saatavuus:

Varastossa:
SaatavuusKpl
Varastoidaan27
Saatavilla

Kpl: Tuotearvioinnit

Voisit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

5296 Yleissäädin DIN
DIN-kiskolle asennettava valonsäädin LED-valoille
75.00€
Saatavilla
Osta heti