Yritysinfo

Selega Tuote Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1983 asti. Olin tuolloin aloittanut digitaalitekniikan opettajana Ilmavoimissa Tikkakoskella. Nuoren miehen innolla ja energialla oli kuitenkin tarvetta tehdä töitä myös iltaisin ja vapaa-ajalla. Niinpä perustin toiminimen ja aloitin sivutoimisen yrittämisen. Tein erilaisia pieni elektroniikkaprojekteja lämpömittareista äänentoistojärjestelmiin. Toki käytännössä se oli harrastus eikä niinkään bisnes.

Liiketoiminnan makua näihin sivuhommiin alkoi tulla siinä vaiheessa, kun aloitin Atari -pelikoneiden myynnin. Seuraava isompi askel oli se, kun sain tentittyä sähkötyönjohtajan pätevyyden ja aloitin omakotitalojen sähköurakoinnin. Se alkoi jo sitten häiritä opettajan viran hoitamista niin paljon, että otin ensin virkavapaata. Näin sain vuoden ajan kokeilla, miltä tuntuu hankkia toimeentulo ilman säännöllistä palkkaa. Pelkkä urakointi vaikutti kuitenkin innovatiiviselle luonteelleni turhan tavalliselta puurtamiselta ja etsin erilaisia vaihtoehtoja sen tilalle.

Kokeilin ensin automaatiotuotteiden edustamista lähinnä opetuskäyttöön ammattikouluihin. Muuten se olisi voinut olla hyväkin ura, mutta päämies ei pystynyt olemaan tukena riittävän pitkään, että oltaisiin päästy vauhtiin. Enkä itsekään ollut riittävän kokenut myyntityöhön. Sitten aloin tehdä omia kotiautomaation opetustuotteita ja kiertelin niitä myymässä. Jatkoin myös sähköurakointia niin, että käytin näitä automaatiotuotteita talojen sähköistyksessä.

Maahantuoja LK Nes Oy kiinnostui minun tekemisistä ja siitä syntyi sitten pitkä yhteistyön jakso, joka jatkui hyvinkin tiiviinä pari vuosikymmentä, vaikka päämiehen nimi ja yhtiö on vaihtunut useaan otteeseen; Strömfors, Lexel, Schneider, Elko.

Nykysin Selega Tuote Oy on mahdollisimman vähän riippuvainen päämiehistä. Valitsemme tuotteita useiden eri valmistajien vaihtoehdoista ja teemme niistä toimivia yhdistelmiä. Asiakkaille tarjoamme mieluummin valmiiksi mietittyjä ratkaisuja kuin pelkkiä komponentteja. Siksi meillä on sähkösuunnittelu varsin keskeisenä osana palveluja. Toki on järkevää keskittyä käyttämään joitakin hyväksi havaittuja tuotteita. Siksi automaation moottorina meillä on nykyisin Siemensin Logo. Se on riittävän monipuolinen ja kuitenkin kuluttajamyyntiin riittävän edullinen tuoteperhe.

Jatka